We bestaan al 80 Jaar!

De EHBO Vereniging Hellevoetsluis is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Deze organisatie bestaat al meer dan 100 jaar en heeft meer dan 565 aangesloten verenigingen. De EHBO Vereniging Hellevoetsluis is op 8 juni 1937 opgericht en heeft momenteel 73 leden waarvan ongeveer 25 leden actief zijn in de buitendienst.

De vereniging is onder andere actief op de volgende gebieden:

Buitendiensten

EHBO is voor veel leden ook een hobby. Onze buitendienst kunt u tegen een redelijk tarief inhuren ter EHBO ondersteuning bij lokale evenementen. Waarschijnlijk heeft u ons al wel eens gezien. Wij zijn o.a. aanwezig bij de vestingdagen, wallenpop, avondvierdaagse, sportwedstrijden (voetbal, basketbal, handbal, korfbal, turnen e.d.) maar ook tijdens de kunstmarkt aan de ring of in de natuurspeeltuin. Mocht u interesse hebben in onze buitendiensten kunt u meer informatie vinden in Buitendienst.

Ben jij zelf in bezit van een geldig EHBO diploma en lijkt het je leuk om met onze buitendienst mee te draaien, dan horen wij dat graag. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om ons buitendienst team te versterken. Wat is er nu leuker dan altijd eerste rang staan, backstage mogen komen en alle leuke evenementen gratis van dichtbij mee te maken. Nieuwe leden worden altijd de eerste tijd vergezeld door onze ervaren buitendienst medewerkers. Interesse? Meld je dan nu aan als lid van EHBO vereniging Hellevoetsluis. Dat kan door een mailtje te sturen naar secretaris@ehbohellevoetsluis.nl

Jeugd EHBO

Op veel scholen in Hellevoetsluis wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers de cursus Jeugd-EHBO gegeven. Vanaf het schooljaar 2017/2018 doen we dit aanbieden samen met Meester Ruud en het nieuwe handboek EHBO HELD.  Mocht u als docent, ouder of leerling interesse hebben in deze cursus neem dan een kijkje op onze opleidingenpagina bij Jeugd EHBO

EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen)

In het verleden was dit een aparte module die als aanvulling behaald kon worden. Tegenwoordig is dit ook opgenomen in het eenheidsdiploma. Hier komt o.a. ook baby- en kinderreanimatie aan bod. Meer informatie vindt u op onze opleidingenpagina bij EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen).

Onze Doelstelling

Wij als vereniging hebben ons als doel gesteld een ieder die zich aanmeld als lid zo goed mogelijk te onderwijzen en voor zover mogelijk, voor te bereiden op praktijk situaties.  Ook is het ons streven om bij allerlei  activiteiten en evenementen bij te dragen aan de veiligheid door zowel preventief als repressief op te treden. Op deze manier proberen wij bij te dragen aan de leefbaarheid binnen onze gemeente.
Doordat wij geen winst oogmerk hebben proberen wij de kosten voor beide doelstellingen voor u zo laag mogelijk te houden.