Dag met een goud Randje

Ik liep gezellig een avonddienst met Peter op de Dutch Classic Yacht Regatta. Leuk omdat ik (net als veel Nederlanders, denk ik) iets met water en boten heb. Opgegroeid in mijn vroege jeugd op het water en met motorboten. In mijn tienerjaren kennis gemaakt met zeilen. Kortom………. een liefde was destijds geboren.

Samen met Peter langs de jachten flanerend, begon het toch weer te kriebelen. De bootgasten zijn gezellig en onderhoudend en ik kon het toch niet nalaten te zeggen dat ik het wel leuk zou vinden om het water op te kunnen. Oei, oei…………. dat heb ik geweten!

In de tent waar alle bootgasten konden ontbijten, lunchen, dineren en gezellig een drankje doen werd op een gegeven moment omgeroepen (ja ja, en plein public!) of er nog een jacht was die bemanning kon gebruiken, want één van de EHBO’ers wilde wel mee. Een brandweerauto kon niet roder zijn dan mijn gezicht op dat moment. En ja……… er gingen wat handen de lucht in, ik kon zelfs kiezen met wie ik mee wilde gaan. De keuze was snel gemaakt en de afspraak ook. De volgende ochtend zou ik meezeilen op de Argo Navis……… een heel mooi scheepje gebouwd in 1960. De eigenaren Marian en Willem waren heel erg aardig en hadden een goed gevoel voor humor.
De volgende ochtend meldde matroos Crien zich op de Argo Navis……….. en moest gelijk aan de bak. Ondanks dat de kennis van het zeilen enigszins verroest was heb ik me als volwaardig bemanningslid kunnen weren. Het weer was super, genoeg wind, lekker zonnetje en het water nat 🙂 Ik heb genoten! Zo erg genoten dat ik de wedstrijd in de middag ook meegegaan ben. Ook toen was het weer helemaal top. Echt een heerlijke dag gehad! Marian en Willem heb ik wel honderd keer bedankt……… een buitenkans was het. Moe maar voldaan heb ik die dag de EHBO dienst ook gedraaid, en toen werd ook bekend gemaakt welke plaats we behaald hadden. De vijfde plaats (van de dertien boten in die rating). En toen ik thuiskwam was ik zo moe, maar zo blij, gelukkig ehhhh……. ik weet niet hoe ik het moet omschrijven wat ik voelde…………… maar voor mij was het een dag met een Gouden Randje.
Corina

Delen: