Soms heeft het zo moeten zijn

Soms moet het zo zijn … Zo begon er een Facebook post van mijzelf op 1 september 2017. Het begon allemaal op vrijdag avond 18 augustus 2017, tijdens de Hellevoetse Vestingdagen, welke voor ons als EHBO start op vrijdagavond va 19.00 uur.

Het was gezellig en de sfeer was goed, ons team had weinig te doen en kon dus ook genieten van de sfeer totdat er rond 23.30 uur iemand het nodig vond om over mijn auto te lopen, drank was hier de grote boosdoener. Een collega hulpverlener zag het gebeuren maar voordat het bij hem en mij duidelijk was dat het mijn auto betrof was de “vogel” al gevlogen en zat ik met twee grote deuken in mijn motorkap. Echt zo balen, schade waar je zelf niet debet aan bent. Uiteraard aangifte gedaan, voor de verzekering van belang en toch naar de schade herstel voor reparatie.

1 september 2017 was het zover, er zou worden geprobeerd om het met behulp van een lamp (vraag me niet hoe ze het doen) en een heel klein hamertje (ja echt hamertje) de deuk eruit te krijgen en …. anderhalf uur later was het klusje geklaard… je ziet er niets meer van.

Echt kunstenaars hoor, ik was dan ook super blij.

Hierna besloten we (mijn man en ik) om even een broodje te gaan eten want was toch een lange zit en terwijl we broodje eten wordt er gebeld, ik was mijn vest vergeten bij de schadeherstel. Geen probleem we waren nog steeds in Spijkenisse dus zou hem nog wel halen.

Eerst na het broodje even een boodschap doen en dan op terug weg vest ophalen … dit werd dus echter 2 uur later want op weg naar … werden we geconfronteerd met een ongeluk voor onze neus.

Er was een oudere dame van haar fiets gevallen met opstarten bij verkeerslicht.We bedachten ons geen moment, hup auto stil, knipperlichten aan en Eerste Hulp verlenen. Hesje aan met opdruk EHBO en kijken wie er al aan het bellen waren met 112.

Het viel ons op dat er inderdaad al gebeld werd maar niemand iets durfde te doen. Mevrouw was slecht aanspreekbaar, reageerde traag en had duidelijk pijn, ze bloedde ernstig uit haar neus want ze was dus vol op gezicht/hoofd gevallen…. verder zagen we geen letsel aan armen, rug, heup en of benen. We vertelden mevrouw dat ze stil moest blijven liggen en vooral haar hoofd/nek niet moest bewegen. Inmiddels was er ook al politie bij, die Eerste Hulp verlening maar wat graag aan ons liet en de trauma helikopter was onderweg. Nadat de ambulance medewerkers mevrouw op haar rug hadden gedraaid werd gevraagd of wij haar hoofd/nek konden blijven fixeren (in de klem houden) , zagen nu ook een mega blauwe plek ter hoogte van haar slaap.

Mevrouw is naar ziekenhuis vervoerd, helaas geen idee hoe het nu met haar is, maar we nemen aan dat het inmiddels goed met haar gaat.

Dus “dronken persoon” bedankt dat je over mijn auto bent gelopen want anders waren wij niet in de buurt van het ongeval geweest en had mevrouw onnodig lang op eerste hulp moeten wachten.

Daarom meer mensen EHBO soms kan je verder letsel voorkomen.

Tineke Barendregt

Lid District Zuid-Holland en KNV EHBO afdeling Hellevoetsluis

Delen: