Gezichten van Wanhoop

Hebben jullie Ehbo-ers dat nou ook wel eens? Dat gevoel dat er al voldoende mensen om een ongeval heen staan?? Nou dat had ik een hele tijd geleden ook….

Ik reed weg bij de Struytse Hoeck vandaan, neem de rotonde richting ortho/shell. Bij het oversteekpunt voor fietser en voetgangers zie ik een hele groep mensen staan. Tussen de rijbanen zit een mevrouw naast haar fiets op de grond.

Ik dacht nog “goh er staan al voldoende mensen bij…zo’n stuk of 6 mensen”, maar toch meende ik aan de gezichten iets van wanhoop te zien. Ik zette de auto even aan de kant (alarmlichten aan, punt 1, veiligheid voor jezelf haha)

Mevrouw in tranen op de grond naast de fiets, dus ik vraag of ik eventueel nog van dienst/nut kan zijn, ik vertel dat ik ehbo’er ben en vraag of alles al geregeld is?? De reactie was opluchting, goh wat fijn dat u stopt, wij hebben helemaal geen verstand van ehbo, maar hebben mevrouw maar wel hier in het midden gelegd i.v.m. het verkeer, maar we weten niet meer wat we verder moeten doen ….!!

De gebruikelijk check gedaan, vragen gesteld, en toch maar besloten om mevrouw even langs de huisartsenpost te laten gaan, dus even samen met mevrouw vervoer voor haarzelf en de fiets geregeld. Iedereen blij, mevrouw gerustgesteld, dus ik heb mijn weg weer vervolgd.

Het kan natuurlijk ook wel gebeuren dat er inderdaad al een goede hulpverlening op gang is gebracht, maar bij twijfel altijd even vragen. Of je nog van dienst kan zijn.
Zo niet dan hoor je het ook wel !

Yolanda, doktersassistente & kader instructeur.

Delen: